חתול בית. מקורו של החתול הפרסי, בפרס ובארצות אסיה התיכונה.

זהו חתול מרשים ביופיו . כבר בעבר הרחוק השתתפו החתולים הפרסים בתערוכות והפופולאריות שלהם גדולה מאוד בקרב מגדלי החתולים בעולם.

תיאור כללי:

החתול הפרסי בעל מבנה גוף קצר ומוצק, אוזניו קטנות, פרוותו ארוכה , פניו שטוחות ואפו פחוס וגבוה.

עיניו בצבע נחושת-כתום או כחול. לעיתים צבעי העיניים שלו לא יהיו זהות. (עין נחושת ועין כחולה)

צבע: לחתול הפרסי פרווה בצבע מגוון : לבן,אפור,שחור, כתום ועוד.

אופיו של החתול הפרסי:

גזע החתול הפרסי הינו גזע רגוע מאוד, בעלי הגזע טוענים שהם אוהבים לישון הרבה.

אין להם שום בעיה להסתדר עם חתולים מאותו סוג או מגזע אחר וגם לא עם חיות אחרות.

 

חתול פרסי- יופי ופולקלור בחתול אחד

החתול הפרסי הוא אחת החיות המיוחדות והחתולים הייחודיים במיוחד. מאופיין בחן יוצא מן הכלל ודורש ידע, יכולת ובעיקר סבלנות לצורך הטיפול בו, רבים אינם מודעים לקשיי הטיפול בחתול הפרסי.

אז רגע לפני שאתם רצים לאמץ חתול פרסי פחוס פרצוף, יש כמה עובדות שלשוב שתדעו...

חתול פרסי- ענייני פרווה

אחד היתרונות של החתול הפרסי ואחת הסיבות לייחודיות שלו הוא הפרווה הארוכה, הרכה והסמיכה שלו, רבים נוהרים לאמץ חתולים פרסיים בגלל מראה הפרווה העשירה והפרצוף הפחוס. פרוות חתול פרסי נתונה לשינויים בהתאם לעונות השנה, בתקופת החורף מתרבה וגודלת כמות הפרווה ובעת עונת האביב והקיץ מאופיינת הפרווה בנשירה רבה בעקבות החום הרב. יש להבין שתכונה זו תביא לכם מתנות רבות בצורת שיער חתול רב בכל פינה בבית, על הרצפה על הבגדים ועל הריהוט, חשוב מאוד להיות מודעים לפרט זה לפני לקיחת חתול פרסי הביתה.

סכנות בריאותיות של החתול הפרסי ובעליו

אנשים רבים רגישים לפרוות חיות, לחתול הפרסי ישנה פרווה רבה ונשירה קיצונית ורבה יותר באופן משמעותי מחתולים וחיות אחרות על כן במידה ואתם רגישים לפרוות חתולים, לוקים בבעיות נשימה או במידה וקיימים תינוקות בבית, עדיף לוותר על גידול חתול פרסי, למען ביטחונכם. בכל הקשור לחתול ישנה חשיבות רבה על שמירה על פרוותו. מאחר שהחתול היא חיה נקייה מאוד הוא מתנקה ומלקק את פרוותו בתדירות, ריבוי הפרווה אצל חתול זה היא גורם מספר אחת לבעיות בקיבה והקאה מרובה יחסית לחיות אחרות עקב בליעת פרווה בכמויות גדולות.

אופן הטיפול הנכון בחתול פרסי

חשוב להבין כיצד לטפל בחתול הפרסי ולהקפיד לטפל בו ובפרוותו באופן נכון לצורך מראה פיזי אסתטי ושמירה על בריאותו התקינה. יש להקפיד ולשים דגש על סירוק יומיומי של החתול, לעשות זאת עוד משלביו החתלתולים בכדי להרגילו לפעולה, יש לסרק את החתול פעם אחת ביום לפחות למניעת קשרים בפרווה, קשרים עשויים להכאיב לחתול בעת הסירוק ולגרום להתנגדות בעקבות הכאב. כפי שציינו החתול נוהג להתנקות על ידי ליקוק , בכדי למנוע בעיות בריאותיות כמו סיבוכים בקיבה והקאות מרובות של שיער ניתן למרוח משחות על כפותיו של החתול, החתול שמלקק את כפותיו בתדירות גבוהה יבלע את המשחה אשר תשפיע על המסת השיער בקיבה ותמנע הקאות קיצוניות.

חשיבות רכישת מזון ייחודי לחתול פרסי

ניתן לייעל את תוצאת המסת השיער ל ידי מתן מזון מיוחד לחתולים פרסיים המיועד לאותה פעולה של המסת השיער, ישנה חשיבות רבה על רכישת מזון מיוחד לחתולים הפרסיים וזאת עקב המבנה המיוחד של פרצופם. מזון המיועד לחתולים פרסיים בנוי באופן שונה כך שלחתול יהיה נוח וקל לקחת אותו מצלחת האוכל.

חיות פלוס שמחה להעניק לכם ידע זה וידע נוסף בתחום הטיפול והמידע בנושא גידול חתולים פרסיים, אנו נותנים יעוץ והכוונה לטיפול בחתולים אלה ונשמח לענות על כל שאלה מעבר לחומר המופיע באתר.